nieuws

‘Maak particulier pensioenadvies aftrekbaar’

Archief

De Coöperatieve Pensioen Vereniging (CPV) vindt dat pensioenadvies voor particulieren aftrekbaar van het belastbaar inkomen zou moeten zijn. Tenslotte is pensioenadvies voor ondernemers ten laste van de winst te brengen en is hypotheekadvies in feite ook aftrekbaar, aldus de organisatie van pensioenintermediairs.

Aftrekbaar particulier pensioenadvies geeft de pensioenbranche een impuls en stelt de pensioengerechtigde in staat zich tegen een aantrekkelijk tarief over zijn of haar pensioen te laten voorlichten."En die voorlichting is hard nodig", zegt voorzitter Chris Jagers. De CPV vindt het niet juist dat bij het aangaan van een hypotheek de kosten voor verkrijging van financiering wel aftrekbaar zijn, maar er geen fiscale faciliteiten bestaan voor pensioenadvies."Pensioenadvies voor de ondernemer wordt ten laste van de winst gebracht. De werknemer moet het maar thuis regelen en diep in de buidel tasten."

Reageer op dit artikel