nieuws

Interpolis spoort klanten aan tot zelfwerkzaamheid

Archief

Interpolis en Rabobank bieden houders van een ZekerVanJeZaak-polis de mogelijkheid om online hun verzekeringsgegevens aan te passen. Hulp van een adviseur is hiervoor niet langer nodig. Als de klant er niet uitkomt, kan hij alsnog een Rabobank-adviseur inschakelen.

De eerste groep zakelijke klanten heeft een uitnodiging gekregen om gegevens van de polis te controleren en eventueel aan te passen. Het kan hierbij gaan om omzetgegevens, maar bijvoorbeeld ook om de waarde van gebouwen en het aantal medewerkers. Voor de wijzigingen heeft de klant geen advies nodig stelt Ria Luichies, woordvoerder bij Interpolis. “Voor het actualiseren van de meeste gegevens is dat niet nodig. Denk bijvoorbeeld aan de omzet, hoeveel medewerkers er in dienst zijn en de waarde van een voorraad of inventaris. Wanneer er echt nieuwe risico’s bij komen, dan verwijzen we onze klant naar de adviseur van de Rabobank.” Ze gaat ervan uit dat de klanten de juiste informatie verstrekken. “Dat is een kwestie van vertrouwen. De klant is er in veel gevallen ook niet bij gebaat om onjuiste informatie te verstrekken”

De stap naar doe-het-zelven bij Interpolis sluit aan bij de koers die Rabobank wil gaan voeren als assurantie-intermediair en die onlangs uitlekte in een notitie die was bestemd voor interne doeleinden. De bank neemt als grootste intermediaire organisatie van Nederland bij schadeverzekeringen afscheid van provisie en gaat bij particuliere producten alleen nog verder met Interpolis als risicodrager. Voor die klanten moet uit het oogpunt van efficiency in 2015 driekwart van alle verzekeringshandelingen via internet verlopen.

Toch is de stap die Interpolis zet niet enkel gebaseerd op kostenoverwegingen benadrukt Luichies. “Natuurlijk sluit het online actualiseren aan bij de behoefte aan minder kosten op het moment dat je provisie afschaft. Maar uit onderzoek blijkt ook dat de klant graag zelf, op het moment dat het hem uitkomt, zijn zaken zo goed mogelijk regelt.”

Reageer op dit artikel