nieuws

‘Ikea-handleiding’ bij verzekeringsproducten

Archief

Consumenten die een beleggingsverzekering willen afsluiten hebben straks recht op een simpele samenvatting in twee A4’tjes, een zogenaamd Key Information Document (KID). Brussel wil daarmee zowel consumenten beter beschermen als het zwaar aangetaste vertrouwen in de verzekeringssector herstellen.

‘Ikea-handleiding’ bij verzekeringsproducten

Met een soort Ikea-handleiding voor ingewikkelde verzekeringen en beleggingsproducten wil Europees Commissaris voor de Interne Markt Michel Barnier voorkomen dat consumenten een kat in de zak kopen, onvermoede risico's lopen of zich een product laten aansmeren dat eigenlijk helemaal niet bij ze past.
(..)Barnier lanceert vandaag nog twee andere voorstellen. Met een daarvan, een aanpassing van de Insurance Mediation Directive, wil hij de verkooppraktijken regelen van álle verzekeringen, tot de kleinste – een eenvoudige brand-of autoverzekering - aan toe.
Het tweede voorstel gaat over strakkere regels voor investeringsfondsen waarmee Barnier wil voorkomen dat ooit een Europese Madoff zou opstaan.
(AD, pag. 15)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Argenta start spaaroffensief
(FD, pag. 15)
 
Nibe-SVV en SEFD bundelen krachten
(FD, pag. 15)
 

Reageer op dit artikel