nieuws

Fondsen zakken verder weg

Archief

De financiële positie van grote pensioenfondsen is in de afgelopen zes maanden verder verslechterd. Dat meldt het Financieele Dagblad na een inventarisatie van berichten op de websites van fondsen. De dekkingsgraad van 21 van de 50 grootste pensioenfondsen daalde gemiddeld met 3,1 procentpunt sinds december 2011.

Fondsen zakken verder weg

Een van de grotere dalers is het pensioenfonds voor de schoonmakers en glazenwassers. De dekkingsgraad daalde sinds december vorig jaar met 4,9 procentpunt naar 92,6 eind juni 2012. Ook bij zo’n 44 kleinere pensioenfondsen daalt de dekkingsgraad. Gemiddeld gaat het om 3,3 procentpunt. Bedroevend laag noemt het FD de dekkingsgraad van het pensioenfonds voor de vleesbranche, die daalde van 83,2% naar 78,2%.

Minister Kamp stuurt erop aan dat fondsen eind dit jaar hun financiële positie berekenen met een aangepaste rente. Dit moet ertoe leiden dat de dekkingsgraad stijgt met 6 à 7%. (FD, pagina 11)

Ander verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

FNV heeft nog 30 mln tegoed van SNS Reaal

(Volkskrant, pag. 4)

25 mln schade voor therapeuten die werkten via failliete zorgmakelaar EuroPsyche

(Volkskrant, pag. 11)
‘Notarissen moeten afkicken van onroerend goed’

(FD, pagina 7)

Reageer op dit artikel