nieuws

Elf verzekeraars bieden kans voor vergoeden CO2-uitstoot

Archief

Stichting Natuur & Milieu, volmachtbedrijf RISK Groep en intermediair AVS Meerkerk hebben een CO2-neutrale autoverzekering in de markt gezet.

 

Met een opslag op de autoverzekering van elf aangesloten verzekeraars, waaronder ASR, Bovemij en Reaal, worden emissierechten voor CO2-uitstoot gekocht die direct worden 'vernietigd'. Op basis van het type auto en het aantal kilometers dat op jaarbasis wordt gereden, berekent CO2polis.nl hoeveel uitstoot de auto zal veroorzaken tijdens de looptijd van de verzekering. Voor elke ton C02 worden op de CO2-markt van Natuur & Milieu, aangesloten bij het Europese Emissiehandelssysteem, emissierechten gekocht. Door dit recht direct weer te vernietigen is er minder speelruimte voor de industrie bij haar CO2-uitstoot.

"De inkoopprijs van de emissierechten zit in de verzekeringspremie verdisconteerd", vertelt woordvoerder Anita Direcks van Natuur & Milieu. "De deelnemende verzekeraars geven hun klanten ter compensatie een korting, zodat de CO2-polis toch concurrerend is met andere autoverzekeringen. Kortweg gezegd betaalt de verzekeraar dus de emissierechten, al hangt de hoogte van de premie per auto natuurlijk ook af van andere factoren." Bij alle deelnemende verzekeraars geldt dat iedereen die zijn huidige verzekering langer dan een jaar heeft, binnen een maand kan overstappen.

 

Reageer op dit artikel