nieuws

D&O vraagt juridisch oordeel over werkwijze Argenta

Archief

Bureau D&O heeft een advocatenkantoor ingeschakeld om te beoordelen of Argenta juist te werk is gegaan bij het opzeggen van de samenwerking met een aantal intermediairbedrijven op het gebied van spaarrekeningen. “Wij zetten vraagtekens bij het besluit en de wijze van communiceren.”

D&O vraagt juridisch oordeel over werkwijze Argenta

D&O verwacht begin volgende week antwoord te hebben. "Op basis van deze visie zullen wij ons verder beraden." Argenta zet vol in op online sparen, omdat daar bij consumenten meer vraag naar is. Met een groot aantal kantoren wordt tegelijk de samenwerking verbroken; van de 1.750 bemiddelaars blijven er nog 50 over. "Kunnen wij de provisie niet beter ten goede laten komen aan de consument?", vraagt directeur Marc de Moor zich af. "Klanten willen liever direct zaken doen en niet via een tussenpersoon."
Ook op hypotheekgebied zal het aantal intermediairbedrijven waar Argenta zaken mee doet, worden afgebouwd. De Moor wijst in dat verband op de Wet financieel toezicht (Wft) die stelt dat een aanbieder zijn eigen distributieketen onder controle moet hebben. "Wij hebben nooit rechtstreeks aanstellingen van kantoren gehad. Wij werkten met ketens en serviceproviders, maar daarvan zijn er veel verdwenen. En het model dat wij hanteerden zou de toets van de AFM wellicht niet doorstaan."

Reageer op dit artikel