nieuws

Britten nemen Verzekeringssite.nl over

Archief

De Britse BGL Group neemt een belang van 85% in polisvergelijker Verzekeringssite.nl. Met de nieuwe Britse moeder, bekend van de Britse vergelijkingssite Comparethemarket.nl en het Franse Lesfurets.com, hoopt de Nederlandse site de groeiplannen sneller en beter te kunnen uitvoeren. Oprichter Erik Hordijk houdt een minderheidsbelang en blijft directeur.

Britten nemen Verzekeringssite.nl over

"We zijn er twaalf jaar in geslaagd om zelfstandig te groeien. Met een partner die beschikt over juiste kennis en middelen kunnen wij onze positie als grootste onafhankelijke vergelijker van Nederland verder versterken", zo licht Erik Hordijk toe.
De Britse markt is volgens hem een heel stuk verder dan de Nederlandse. "In Engeland verloopt 60 tot 70% van het volume bij autoverzekeringen al via vergelijkingssites. Overall ligt dat iets lager."
Eind vorig jaar liet Hordijk zich nog kritisch uit toen vergelijkingssite Independer werd overgenomen door verzekeraar Achmea. Hij vroeg zich toen af hoe "Independer deze strijd voor het consumentenbelang, als onderdeel van Achmea, gaat voortzetten." De overname van zijn eigen bedrijf is daarmee niet te vergelijken, stelt Hordijk nu. "BGL is verzekeraar noch risicodrager van de polissen die bij ons op de website staan. Het feit dat ik aandeelhouder en leidinggevende blijf, is ook een waarborg voor onze onafhankelijke koers."
In thuisland Engeland opereert BGL Groep ook als een verzekeringsmakelaar. Het bedrijf heeft 3,9 miljoen klanten en 2.400 werknemers. In Nederland blijft de rol beperkt tot het vergelijken van producten die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. "Het is niet de bedoeling dat BGL via Verzekeringssite.nl Nederlandse klanten aan Britse verzekeraars koppelt", aldus Hordijk. "BGL beschouwt de Nederlandse vergelijkingmarkt vooral als een groeimarkt die ze met ons verder wil ontwikkelen."

Reageer op dit artikel