nieuws

ASR en Verliespolis zijn het eens over extra maatregelen

Archief

ASR heeft als derde grote verzekeraar een akkoord gesloten met de Stichting Verliespolis over aanvullende maatregelen voor klanten met een beleggingsverzekering.

 

Klanten met een polis die voor 1 januari 2008 is gesloten, krijgen onder meer de mogelijkheid om over te stappen naar een product met lagere kosten en daarmee een hoger rendement. Eerder kwamen Nationale-Nederlanden en Aegon al aanvullende maatregelen met de stichting overeen.

ASR gaat klanten er actief op wijzen hoe zij de kosten in hun lopende polis kunnen verlagen door goedkopere beleggingsfondsen te selecteren. Ook worden te veel betaalde kosten die de verzekeraar compenseert direct toegevoegd aan de waarde van de verzekering.

De verzekeraar heeft een groot deel van dit zogeheten 'flankerend beleid' vorig jaar al uitgerold. "Het akkoord is een bezegeling hiervan", stelt ASR-woordvoerder Daan Wentholt. In 2011 kwam de verzekeraar voor € 300 mln aan compensatie overeen en € 125 mln aan aanvullende maatregelen.

 

Over de brug

De Stichting Verliespolis is content over het akkoord met ASR. "Nu het flankerend beleid met drie grote verzekeraars is uitgewerkt en het met Achmea de goede kant op gaat, is het onvermijdelijk dat ook Delta Lloyd en SNS Reaal met aanvullende verbeteringen voor hun klanten gaan komen. Verder zullen nu vooral de kleine en middelgrote verzekeraars over de brug moeten komen."

Reageer op dit artikel