nieuws

AFM verlaagt tarieven doorlopend toezicht

Archief

AFM verlaagt tarieven doorlopend toezicht

Adviseurs en bemiddelaars betalen in 2012 minder voor het toezicht door de AFM. Zowel de basiskosten per kantoor als de kosten per fte zijn verlaagd. De facturen worden vanaf eind juli over een periode van ongeveer vijf weken verstuurd.

Een advieskantoor betaalt in de heffing voor 2012 een basistarief van € 640, waar dat in 2011 nog € 975 was. De gestaffelde variabele toezichtskosten voor bedrijven bedragen nu € 135 per fte voor bedrijven met maximaal 21 fte en € 120 per fte voor bedrijven met meer werknemers, waarbij het maximum is gesteld op 201 fte. Vorig jaar lagen deze bedragen nog op € 170 respectievelijk € 155 euro.
De tariefsverlaging is volgens de AFM mogelijk doordat de kosten van het toezicht lager zijn begroot dan vorig jaar. Daarnaast was er in 2011 een overschot omdat de werkelijke kosten lager uitpakten dan de opbrengsten van de heffingen.
Het aparte kortingstarief voor deelnemers van de Stichting Financiële Dienstverlening (StFD) bestaat niet meer omdat de StFD per 31 december 2011 niet meer bestaat. Wel is er nog een korting van € 225 voor adviseurs en bemiddelaars van wie alle medewerkers met klantcontact op 1 juli 2012 afzonderlijk geregistreerd waren bij de Stichting DSI.

Reageer op dit artikel