nieuws

AFM geeft pensioenadviseur twee weken extra

Archief

Kantoren die door willen met pensioenadvies hadden aanvankelijk tot 1 juli de tijd om het betalingsbewijs van een pensioenopleiding op te sturen via het digitaal loket van de AFM. Wegens technische problemen was uploaden eind juni niet mogelijk. De AFM verleent daarom uitstel tot 16 juli.

AFM geeft pensioenadviseur twee weken extra

Uit het betalingsbewijs moet blijken dat de feitelijk leidinggevende zich heeft ingeschreven voor een opleiding, examen of EVC-assessment voor pensioenverzekeringen. Aanbieders en consumenten kunnen vanaf 1 augustus in het register van de AFM controleren welke kantoren nog pensioenadvies mogen geven.
Op 7 juni waren slechts elf diploma’s en 400 betalingsbewijzen binnen van adviseurs die door willen met pensioenadvies. Een groep van 2.190 kantoren ontving een brief van de toezichthouder met de vraag zich alsnog te melden. De toezichthouder heeft sindsdien geen nieuwe update verstrekt.

Reageer op dit artikel