nieuws

Veel reacties op ‘verzwegen’ afsluitprovisie

Archief

Het bericht op AMweb.nl over een tussenpersoon die een bedrijfsklant niet informeerde over een flinke afsluitprovisie, ontlokte de afgelopen twee weken de bezoekers veel reactie. Men had er duidelijk zin in om de discussie met elkaar aan te gaan. 

Tomorrow Pensioenconsultants vertelt een klant niet dat zij een slordige € 1 mln aan afsluitprovisie ontvangt voor een pensioencontract. Het houdt de gemoederen op AMweb.nl flink bezig. Het meest gelezen bericht heeft met 133 stuks ook de meeste reacties gekregen. De meningen lopen sterk uiteen. Kern van de reacties is toch wel dat verzwijgen op gespannen voet staat met het vertrouwensbeginsel en de hoogte van de afsluitprovisie wordt door menigeen afgedaan als absurd en slecht voor het imago van adviserend Nederland. Maar er wordt ook duidelijk een vinger richting de pensioenverzekeraar uitgestoken. De klant heeft de samenwerking inmiddels wegens een vertrouwensbreuk vroegtijdig beëindigd en het Gerechtshof Amsterdam vindt dat gerechtvaardigd. Nu dreigt terugbetaling van provisie en verlies aan werk.

 

 

Je loog tegen mij

Speciaal voor de havenarbeiders die zich bekocht voelen na de overname van pensioenverzekeraar Optas door Aegon, brengt Drukwerk een nieuwe versie uit van de hitsingle ‘Je loog tegen mij’. De man met de rode pet kiest partij voor Jan met de pet. Het levert veel reacties op van voor- en tegenstanders. Aegon stuurde Drukwerk-voorman Harry Slinger een open brief. Tot slot de overwinning van MultiSafe in de rechtszaak aangespannen door de Consumentenbond. Dit bericht komt op het laatste moment met stip binnen in de top 3 van meest gelezen berichten om AMweb.nl. De reacties zijn in beginsel vooral gelukwensen aan het adres van Michael Mackaaij. Daarna verschuift het al snel richting een discussie op de inhoud van het conflict. Mackaaij mengt zich met enige regelmaat in de discussie om tekst en uitleg te geven. 

Reageer op dit artikel