nieuws

Unigarant wijzigt tarieven Bromfietsverzekering

Archief

Nieuwe aanvullende dekkingen en E-scooterverzekering

 

Unigarant heeft de Bromfietsverzekering vernieuwd. De belangrijkste wijziging is de meer gedifferentieerde wijze van tarifering, waarin ook factoren als het merk van de bromfiets worden meegenomen.

 

De verzekering is verder uitgebreid met een nieuwe basisdekking Aanrijding (Volledig casco zonder diefstal).

Unigarant heeft tevens een verzekering geïntroduceerd voor de sterk in opkomst zijnde electrische scooter. Deze E-scooterverzekering kent dezelfde basisdekkingen als de Bromfietsverzekering, maar heeft een scherper tarief. Bovendien is schade aan de accu meeverzekerd.

Nieuw zijn ook twee aanvullende dekkingen, die zowel bij de Bromfietsverzekering als de E-scooterverzekering kunnen worden gesloten: Unigarant Pechhulp en een aanschafwaardegarantie van drie jaar. Met de Pechhulpdekking zijn klanten verzekerd van (nood)hulp door de ANWB bij pech onderweg. Met de Drie Jaar Aanschafwaarde kan de aanschafwaardegarantie van standaard één jaar voor nieuw aangeschafte bromfietsen worden verlengd tot drie jaar. Bij total loss binnen deze periode wordt het aankoopbedrag volledig vergoed.

 

Ongevallen

Ten slotte heeft Unigarant de aanvullende Ongevallenverzekering vernieuwd. Deze vergoedt tot maximaal € 100.000 de schade van een opzittende bij een ongeval. Schade aan kleding, helm en bagage is verzekerd tot € 750. In geval van overlijden vergoedt Unigarant € 3.000.

De wijzigingen zijn op 1 juni ingegaan voor nieuwe polissen; voor bestaande klanten gaan de wijzigingen per 1 juli in.

 

Kentering

Vorige maand luidde de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) nog de noodklok over de sterk toenemende diefstallen van brom- en snorfietsen in ons land. Aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar stond de teller al op bijna 3.000 stuks: 25% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In april tekende zich mogelijk een lichte kentering af van deze trend; toen werden 1.232 brom- en snorfietsen gestolen, voor het eerst ruim 12% minder dan de 1.404 van april 2011. Bromfietsdieven zouden op bestelling stelen en hun buit doorverkopen onder een vals kenteken of in onderdelen.

Reageer op dit artikel