nieuws

Tandarts moet Movir half miljoen terugbetalen

Archief

Volgens de rechtbank Arnhem heeft een tandarts zijn verzekeraar Movir opzettelijk misleid en heeft hij zijn inlichtingenplicht geschonden.   Daardoor was de verzekeraar onvoldoende in staat de mate van arbeidsongeschikheid vast te stellen. De gedane uitkeringen moeten worden terugbetaald. Het gaat voor Movir om meer dan een half miljoen euro. Op 17 april 2002 waren […]

Volgens de rechtbank Arnhem heeft een tandarts zijn verzekeraar Movir opzettelijk misleid en heeft hij zijn inlichtingenplicht geschonden.
 
Daardoor was de verzekeraar onvoldoende in staat de mate van arbeidsongeschikheid vast te stellen. De gedane uitkeringen moeten worden terugbetaald. Het gaat voor Movir om meer dan een half miljoen euro.
Op 17 april 2002 waren twee broers en een zwager van de betreffende tandarts ernstig gewond geraakt bij een steekpartij. Twee dagen later meldde de tandarts zich bij Movir ziek met psychische klachten. In de jaren erna ontving hij vanuit de arbeidsongeschiktheidsverzekering een riante uitkering. Totdat Movir op een internetartikel stuit, waardoor twijfel ontstaat over de juistheid van de mededelingen aan arbeidsdeskundigen en psychiaters aangaande zijn arbeidscapaciteit als tandarts. In dat artikel wordt namelijk melding gemaakt van de opening van een nieuwe tandartsenpraktijk door de arbeidsongeschikte tandarts en de overname van een andere tandartspraktijk een aantal jaren daarvoor. Deze praktijkuitbreidingen lijken haaks te staan op de mededelingen van de tandarts dat hij niet tot nauwelijks in staat was om als tandarts te functioneren en alleen eenvoudige behandelingen uitvoerde bij familie en bekenden en dat zijn praktijk terugliep.
Hierop wordt ondermeer CED ingeroepen om een observatierapport op te maken. Een civiele procedure volgt. De tandarts moet nu op last van de Arnhemse rechtbank € 447.227 aan onterecht uitgekeerde bedragen aan Movir terugbetalen, evenals de premiebetalingsverplichting ad € 79.365 over de periode vanaf 2006 en de onderzoekskosten van CED ad € 35.000. Dit alles vermeerderd met de wettelijke rente, beslagkosten en de proceskosten van Movir.

Reageer op dit artikel