nieuws

Strengere criteria voor oldtimers bij de Europeesche

Archief

Ondanks eerdere maatregelen is het rendement op de oldtimer-portefeuille van Europeesche Verzekeringen verder afgenomen. Daarom zijn de acceptatiecriteria voor oldtimers verder aangescherpt. Zo moeten de oldtimers, die minimaal 25 jaar oud zijn, in een afgesloten stalling worden geparkeerd en mogen ze maximaal 7.500 km per jaar rijden.

Strengere criteria voor oldtimers bij de Europeesche

Nieuw is ook dat de oldtimer moet rijden op benzine, een minimale taxatiewaarde moet hebben van € 5.000 en een taxatiekwaliteit A, B of C. De minimale dekking is WA/Beperkt Casco.
Volgens de Europeesche is het oldtimerwagenpark de laatste jaren flink toegenomen. Dit wordt vooral veroorzaakt door de toegenomen import van jonge oldtimers, zoals de Mercedes Benz 190D. "Deze auto's worden vaak ten onrechte verzekerd als oldtimer. Ze worden namelijk ingezet voor dagelijks gebruik en maken daardoor veel kilometers", aldus de Europeesche. "De premie voor oldtimers is echter gebaseerd op auto's die hobbymatig worden gebruikt en gekoesterd worden door de eigenaar. Deze ontwikkeling heeft een sterk negatief effect op het resultaat. Om te voorkomen dat wij de premie voor oldtimerbezitters opnieuw moeten verhogen, hebben we onze acceptatiecriteria aangescherpt."
De Europeesche zal het intermediair later dit jaar nader berichten wat er eventueel met de lopende posten in de klassiekerportefeuilles dient te gebeuren.

Reageer op dit artikel