nieuws

Sportzomerkoorts inspireert marketeers reisverzekeraars

Archief

De ophanden zijnde zomervakantie, gecombineerd met het komende EK voetbal en de Olympische Spelen inspireren de marketingafdelingen van de Nederlandse reisverzekeraars tot allerlei productinnovaties en goede raad.

 

Europeesche Verzekeringen introduceert een verzekering die de annuleringskosten dekt van vakantiegangers die liever thuis voor de buis zitten, mocht het Nederlands elftal de finale van het EK voetbal halen.

De verzekering is te sluiten in combinatie met een reguliere kort- of langlopende annuleringsverzekering van de Europeesche. Tot 26 juni, een dag voor de halve finales, kunnen voetballiefhebbers deze dekking sluiten tegen 1% van de reissom. Een finaleplaats van Oranje, zes dagen later, is dan een geldige reden om de vakantie af te breken of te annuleren.

 

Reisadvies

Verzekeraar en pechhulpverlener Europ Assistance komt met een reisadvies voor de naar verwachting duizenden Nederlanders die richting Polen en de Oekraïne reizen voor het EK-voetbal. Met een goede voorbereiding op de lokale regels en gebruiken kunnen de voetballiefhebbers volgens Europ Assistance onnodige calamiteiten voorkomen.

De pechhulpverlener raadt automobilisten aan zo veel mogelijk gebruik te maken van routes die door het ministerie van Buitenlandse Zaken worden geadviseerd, omdat het wegennet doorgaans van slechte kwaliteit is. Verzekerden van Europ Assistance kunnen bij pech gebruik maken van huurauto's die op twee verschillende locaties in Polen staan. Daarnaast heeft de verzekeraar tijdens het EK een arts voor medische bijstand ter plaatse.

 

Vriendendekking

Unigarant heeft per 1 juni als eerste reisverzekeraar een zogeheten vriendendekking toegevoegd aan de doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als tijdens een vakantie een vriend overlijdt, worden onvoorziene uitgaven zoals de extra kosten voor de terugreis vergoed. Afhankelijk van de gekozen dekkingsvariant krijgt de verzekerde ook de niet genoten vakantiedagen of de volledige reissom vergoed. De nieuwe dekking geldt ook voor familieleden in de derde graad (ooms en tantes).

De reisverzekeraar voegt de vriendendekking toe, omdat er volgens woordvoerder Marco de Bruine "wel degelijk vraag in de markt naar was". "Sommige mensen hebben nu eenmaal een hechtere relatie met een bepaalde vriend dan met familieleden", aldus De Bruine. Op het eerste gezicht lijken schadeclaims echter moeilijk controleerbaar omdat de relatie tussen de verzekerde en de overleden vriend moeilijk te objectiveren valt. De Bruine: "Je hoeft niet te bewijzen dat iemand je vriend is, maar we vragen naderhand wel om een rouwkaart. Het risico dat mensen vriendschappen overwaarderen omdat de zon tijdens de vakantie niet schijnt, achten wij niet zo groot."

 

Aan-/uitknop

Ten slotte kunnen consumenten die een doorlopende reisverzekering sluiten bij FBTO voortaan zelf de verschillende dekkingen aan- en uitzetten. Wat je nodig hebt, zet je aan, wat je niet nodig hebt, zet je uit. "Je hebt immers geen wintersportdekking nodig als je op een kameel door de woestijn trekt", grapt de direct writer. "Met de modules aan- en uitzetten willen we het onze klanten makkelijk maken om zelf te kiezen wat ze wel en niet nodig hebben in hun eigen situatie. En wat je niet nodig hebt, daar betaal je ook niet voor", aldus Rogier de Weerd, manager Marktmanagement bij FBTO.

Eerder kwam de verzekeraar al met een modulaire zorgverzekering, gebaseerd op hetzelfde idee van aan- en uitzetten. Ook de nieuwe merkcampagne van FBTO is van start gegaan op radio, tv en online, onder het motto: "Jij kiest. FBTO".

 

Reageer op dit artikel