nieuws

Slinger steunt havenarbeiders in strijd tegen Aegon

Archief

Harry Slinger heeft met zijn band Drukwerk 2012 de vernieuwde versie van de hit ‘Je loog tegen mij’ voor het eerst ten gehore gebracht op het Aegon-plein. De zanger wil daarmee (ex-)havenarbeiders een hart onder de riem steken; die liggen nog steeds met Aegon in de clinch over de overname van pensioenfonds Optas.

 

Slinger zong het lied voorafgaand aan de aandeelhoudersvergadering van Aegon. Was het nummer eerst een algemene aanklacht tegen verzekeraars in de spots van Brand New Day, nu richt Slinger zich specifiek tegen Aegon, dat nog steeds in een conflict verwikkeld is met de Optas-pensioendeelnemers. "Het is schrijnend te zien dat de politiek aan de leiband van de financiële markt loopt. Het wordt tijd dat dat ophoudt.” De opbrengst van de opnieuw uitgebrachte en via iTunes te downloaden single komt ten goede aan het actiecomité dat de belangen van de havenarbeiders behartigt. In de aangepaste versie zingt Slinger onder meer “Nu heb je dan zelfs mijn centen gepakt en kom mij vragen om poen” en “Je zegt: het komt overal voor, maar ik ben degeen die verloor”.

In een open brief heeft Aegon op Slinger gereageerd. Hij werd uitgenodigd om te komen praten over het conflict, omdat Aegon vindt dat hij voorbij gaat aan de feiten. Tot een gesprek is het echter niet gekomen: "Ik wilde alleen praten als de havenarbeiders ook mee mochten naar dat gesprek, maar dat weigerde Aegon. Mochten ze van gedachten veranderen, dan ga ik natuurlijk alsnog praten", aldus Slinger.

Reageer op dit artikel