nieuws

Schuldenproblematiek treft huurders harder

Archief

Huurders lopen een grotere kans op financiële problemen dan kopers. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud. Van de huurders komt 58 procent maandelijk niet of nauwelijks rond met zijn geld. Ook staan ze vaker rood dan kopers. Het Nibud gaat daarom samen met creditmanagmentorganisatie GGN woningbouwcorporaties trainen in voortijdige signalering van financiële problemen bij huurders.

Schuldenproblematiek treft huurders harder

Een kwart van de Nederlandse huishoudens kan geen schatting maken van de hoogte van huur of hypotheek. Een op de tien heeft de woonlasten het afgelopen jaar minstens een keer niet op tijd betaald. Huurders staan vaker maandelijks rood (22%) dan kopers (17%) en hebben ook vaker een lening (57%) dan huiseigenaren (49%).

Reageer op dit artikel