nieuws

Oud-directeur koopt schadeportfeuille van failliete Burghthuys Adviesgroep

Archief

De Burghthuys Advies Groep in Valkenswaard is gisteren door de rechtbank Den Bosch failliet verklaard

De schadeportefeuille van het intermediairbedrijf is vlak voor het faillissement overgenomen door Noventas, een merknaam van HMG Financiële en Zakelijke Dienstverlening in Mierlo. Eigenaar van HMG is Gabri Hessels, voormalig directeur van Burghthuys. Behalve op schadeverzekeringen gaat Noventas zich ook toeleggen op spaarrekeningen en uitvaartverzekeringen, aldus Hessels. Evenals Burghthuys zal Noventas zich onder de noemer "een frisse wind in verzekeringen" ook richten op militairen en hun beroepsrisico’s. Met dat doel voor ogen is contact gelegd met de militaire vakbond, aldus Hessels, die naar eigen zeggen nog niet op de hoogte was van het faillissement van zijn oude bedrijf. Hij was ooit samen met Leon Porankiewicz en Henk in ’t Zand oprichter van DFD Financiële Dienstverleners, de eveneens in Valkenswaard gevestigde grote concurrent van Burghthuys. Met DFD voerde het nu failliete Burghthuys een felle strijd om de gunst van de jonge beroepsmilitair. Ook Burghthuys-eigenaar Theo Herregodts behoorde aanvankelijk tot de oprichters van DFD. Burghthuys-curator De Bruijn was nog niet bereikbaar voor een toelichting. Opmerkingen: Auteur:ds Datum:02 – 05 – 2012 Bestandsnaam:ds_Burghthuys.doc Rubriek:Intermediair Trefwoord:Burghthuys, Noventas

Reageer op dit artikel