nieuws

Omzet Aon stijgt 12%

Archief

Omzet Aon stijgt 12%

De omzet van Aon Nederland is in 2011 met 12% toegenomen tot € 233 (208) mln. Volgens Aon is de groei voornamelijk het gevolg van de overname van Hewitt. Op vergelijkbare basis nam de omzet met 2% af. Toch is ‘country manager’ Lex Geerdes niet ontevreden over de resultaten en optimistisch over 2012.

"De omzetdaling op vergelijkbare basis wordt voornamelijk veroorzaakt door de huidige economische omstandigheden. De eerste maanden van 2012 tonen een beeld waarbij licht dalende premies en commissies worden gecompenseerd door zowel opbrengsten bij nieuwe klanten als door uitbreiding van onze dienstverlening bij bestaande klanten. We verwachten dat dit voor de rest van het jaar doorzet", aldus Geerdes.
Aon Nederland publiceert verder geen afzonderlijke cijfers. De resultaten zijn geconsolideerd in die van het Amerikaanse moederbedrijf, dat overigens begin dit jaar heeft aangekondigd het hoofdkantoor naar Londen te willen verplaatsen. Het wachten is nog op goedkeuring van de aandeelhouders. Aon denkt door de verplaatsing van het hoofdkantoor naar het Verenigd Koninkrijk meer te kunnen focussen op de makelaarsactiviteiten en dan met name op groei, product- en talentontwikkeling en een grotere financiële flexibiliteit.

Reageer op dit artikel