nieuws

Leegloop dreigt voor intermediairorganisaties

Archief

De belangenorganisaties voor hypotheek- en assurantieadviseurs dreigen de komende twee jaar een fors deel van hun leden kwijt te raken. Gemiddeld 40% van de leden van organisaties als Adfiz, Commissie CFD, FFP, NVHP en SEH overweegt het lidmaatschap op te zeggen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van bureau D&O naar de waardering van koepelorganisaties.

Leegloop dreigt voor intermediairorganisaties

"De harde kern van de leden die zeggen te blijven, beslaat grofweg 50%", stelt D & O-directeur Jurjen Oosterbaan Martinius. "Dat lijkt me tamelijk zorgelijk voor die clubs omdat ze toch te maken hebben met een bepaalde kostenstructuur. De leden redeneren waarschijnlijk heel simpel dat ze moeten bezuinigen nu het economisch niet goed gaat. Individuele kantoren schrappen dan al snel het lidmaatschap van een belangenorganisatie."
D & O vroeg 518  intermediairs ook naar hun waardering van 15 serviceproviders: backofficeorganisaties, postenbanken en inkooporganisaties. Hier nam over de gehele linie de waardering toe, met Voogd & Voogd als koploper. Bij de serviceproviders overweegt maar 5 tot 7% van de ondervraagde kantoren zijn lidmaatschap op te zeggen of over te stappen. 

Reageer op dit artikel