nieuws

‘Kleine auto’s onvoordelig voor premie én schadelast’ Onderzoeksbureau

Archief

MoneyView zoekt de oorzaak van de verliesgevende portefeuilles van veel autoverzekeraars in het feit dat er steeds meer kleine, goedkope stadsauto’s worden verkocht

"Dat zou een belangrijke oorzaak van de premiedaling zijn. Tegelijkertijd is de bescherming die deze auto’s bieden minder, waardoor bij een ongeval de kans op (letsel)schade groter wordt." Tegenover dalende gemiddelde premies staat dus, met de opkomst van de kleinere auto, een hoger (schade)risico. Volgens MoneyView is het maar de vraag of dit is ingecalculeerd in de huidige tariefstellingen. "De verwachting dat de premie voor de WA-verzekering in de nabije toekomst zal stijgen als gevolg van deze ontwikkelingen lijkt daarmee aannemelijk", aldus de jongste editie van een tweejaarlijks onderzoek naar de markt van autoverzekeringen. Sterren Op basis van 112.500 klantprofielen is de premie uitgerekend van ruim 50 volledig casco verzekeringen. Het gemiddelde verschil per klantsituatie tussen de duurste en goedkoopste verzekering bedraagt 120%. De gemiddelde premie voor een vol casco verzekering bedraagt momenteel _458 per jaar. De vijf goedkoopste producten in de markt (PolisVoorMij, United Insurance, Univé ZorgeloosRijden Budget, Verzekeruzelf.nl Autosure en Witgeld.nl) kennen een premie die gemiddeld _144 lager ligt dan dit gemiddelde, waarbij opvalt dat alleen de autoverzekering van United Insurance een 5-sterren beoordeling krijgt op zowel prijs als kwaliteit. Univé scoort vijf sterren op het onderdeel ‘prijs’ met All Risk Budget en op het onderdeel ‘kwaliteit’ met All Risk Optimaal. Opmerkingen: Auteur:LE Datum:21 – 05 – 2012 Bestandsnaam:LE_MoneyViewAuto.doc Rubriek:Nieuws Trefwoord: MoneyView, autoverzekeringen, trend

Reageer op dit artikel