nieuws

Gratis iPad domineert eerste week van mei

Archief

Iedere medewerker van Delta Lloyd ontvangt een tablet van zijn werkgever. Wat op het eerste gezicht geen hoogdravend nieuwsfeit is, ontpopt zich gedurende de eerste week van mei tot een ware high-topic. Het bericht op AMweb, waarin enkele opvallende passages uit de nieuwe cao van Delta Lloyd worden beschreven, wordt in een paar dagen tijd meer dan 12.000 keer gelezen.

Het bericht dat Anker Verzekeringen, de bemiddelingspoot van Anker Verzekert, een rechtszaak heeft gewonnen van een voormalig adviseur van de in 2008 failliet verklaarde Evers Assurantie Groep, wordt meer dan 10.000 keer gelezen. Het bericht levert ruim vijftig reacties op. De meeste reacties (61) komen binnen op het bericht dat hypotheekbedrijven zich zorgen maken over de hypotheekparagraaf in het bezuinigingsakkoord van de Kunduz-coalitie. De meivakantie gaf, kijkend naar de reacties op het bericht dat Movir een misleidende tandarts ontmaskert, kennelijk ook wat lucht in de dagelijkse beslommeringen. Van ‘met de mond vol tanden staan’ tot ‘aan de tand voelen’, ruim twintig woordspelingen passeerden hier de revue.

 

Peiling

Het belang van een goed pensioen is een willekeurige adviseur wel duidelijk als het over zijn klanten gaat. Het eigen pensioen lijkt echter een taboe binnen de wereld van het intermediair, blijkt uit een rondgang door AMplus, het opinie- en achtergrondblad van AM. Naar schatting 40% van de intermediairbedrijven heeft geen pensioenregeling. We vroegen het de bezoekers op AMweb. Een kwart van de stemmers geeft aan dat op hun kantoor geen pensioenregeling wordt gefaciliteerd voor de eigen medewerkers. Van de kantoren die wel een pensioenregeling hebben, kiest een kleine meerderheid (53%) voor de beschikbarepremieregeling.

 

Binnen ons kantoor hebben wij voor onze medewerkers:

Geen pensioenregeling

238

Een middelloon- of eindloonregeling

328

Een beschikbarepremieregeling

376

Totaal

942

Reageer op dit artikel