nieuws

Fok voor je pensioen

Archief

“Kinderen zijn hinderen, dat is beslist niet waar. Zíj verdienen straks voor ons de premies bijelkaar.” Oftewel: de enige manier om nog aan een fatsoenlijk pensioen te komen, is door zoveel mogelijk nageslacht te produceren. Die opbeurende boodschap gaf het gezelschap Pensioencabaret mee aan de ruim tweehonderd deelnemers van het debat Pensioenstrijd, op maandag 23 april in Corpus Oegstgeest. “Er is maar één pensioengat, en dat zit tussen je benen”, zongen de acteurs die regelmatig seminars en congressen opluisteren. En zo kon het gebeuren dat een hele zaal met serieuze pensioencracks, (hier en daar tegen wil en dank, maar toch), het refrein meezong: “Fokfokfok, fok voor je pensioen!”?Het door Tjandra Onken ontwikkelde cabaret wordt vaak ingezet voor deelnemersbijeenkomsten, bijvoorbeeld als er een pensioenregeling gewijzigd is. Onken, specialist pensioencommunicatie bij Meer dan Communicatie: “Werknemers blijken dan wel degelijk twee uur geboeid te kunnen worden door hun pensioenregeling en dat is ons uiteindelijke doel. Meer pensioenbewustzijn creëren doe je niet door mensen met de risico’s om de oren te slaan maar door ze een spiegel voor te houden.” Neem bijvoorbeeld het sprookje Assepoester waarin door de cabaretiers op zwierige wijze een flink stuk jargon werd verwerkt. “Op een dag kwam er een Startbrief van de koning. De brief had een Zakelijk Karakter en werd overhandigd door een Onafhankelijk Tussenpersoon. De prins zocht een vrouw met een Laag Risicoprofiel.” Om nog lang en gelukkig mee te kunnen leven.

 

 

Stadswandeling voor Willem van Duin

 

De banden tussen Achmea en de gemeente Leeuwarden worden steeds inniger. Als cadeautje voor het 200-jarig bestaan van Achmea liet burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden een speciale stadswandeling ontwikkelen door de Friese hoofdstad, met als thema ‘Sporen van banken en verzekeringsmaatschappijen’. Het bijbehorende boekje werd onlangs officieel overhandigd aan bestuursvoorzitter Willem van Duin van Achmea. Aansluitend wandelden de genodigden via een deel van de route onder een stralende lentezon naar het stadhuis. 

 

 

Excuustruus

Bij monde van woordvoerder Trudy van Donselaar laat bestuursvoorzitter Niek Hoek van Delta Lloyd weten het niet eens te zijn met de openingszin van het stukje in AMusant in het vorige nummer van AM, waarin staat dat hij het niet zo heeft op parttime werkende vrouwen. “Integendeel”, aldus Van Donselaar, “hij wil ze juist extra salaris geven!” Delta Lloyd zou graag een rectificatie zien. Wij houden ook niet van misverstanden, dus we zetten het graag recht: Niek Hoek houdt gewoon van álle vrouwen, of ze nu fulltime werken of parttime…

Reageer op dit artikel