nieuws

Brand New Day werkt aan eigen pensioenverzekeraar

Archief

Brand New Day vraagt naar verwachting eind dit jaar bij DNB een vergunning aan voor een eigen levensverzekeraar, die zich vooral op pensioenverzekeringen zal gaan richten. Eerder liet oprichter Kalo Bagijn al weten zelf wel iets te voelen voor een aanbieder van aov’s en risicopolissen, maar de focus ligt nu vooral op vermogensopbouw voor de oude dag.

Brand New Day werkt aan eigen pensioenverzekeraar

De aanbieder van vermogensopbouwproducten zet zich nadrukkelijk af tegen levensverzekeraars, maar wil nu zelf ook tot dat gilde gaan behoren. Dat is volgens Bagijn dé manier om te laten zien dat het ook anders kan. "We zijn niet tegen verzekeraars, maar wel tegen de praktijken van verzekeraars." De op te richten maatschappij zal zich vooral gaan richten op tweede- en derdepijlerpensioenproducten. "Alles wat verband houdt met pensioen." Op dat gebied is Brand New Day sinds begin dit jaar al actief met een premiepensioeninstelling (PPI).
Op grond van een nog af te ronden haalbaarheidsstudie wordt na de zomer de knoop doorgehakt. "Als we dan een vergunningsaanvraag indienen bij DNB, kan het zo negen tot tien maanden duren voor de vergunning binnen is. Maar we willen een weloverwogen beslissing nemen." Sinds februari werkt Soedesh Ramdaras, voorheen onder meer werkzaam bij Reaal en Paerel Leven, als interim-manager bij Brand New Day. Naast het aansturen van de backoffice is zijn taak het werken aan de vergunningaanvraag.
BND sluit nu overigens al wel overlijdensrisicoverzekeringen onder eigen naam, maar de risicodrager voor die polissen is (via Dazure) Ergo Life.

Reageer op dit artikel