nieuws

Brand New Day werkt aan eigen levensverzekeraar

Archief

Pensioen moet speerpunt worden

 

Brand New Day, de aanbieder van vermogensopbouwproducten die zich afzet tegen levensverzekeraars, wil volgend jaar zelf als risicodrager levensverzekeringen op de markt brengen. De vergunning wordt naar verwachting eind dit jaar aangevraagd bij DNB.

 

De plannen voor het oprichten van een eigen levenmaatschappij zijn opmerkelijk, omdat het bedrijf zich nu juist sterk afzet tegen verzekeraars, “die ons 7,5 miljoen woekerpolissen verkochten”, en hen in reclamecampagnes beticht van liegen tegen klanten. Volgens directeur Kalo Bagijn is het echter dé manier om te laten zien dat het ook anders kan. “We zijn niet tegen verzekeraars, maar wel tegen de praktijken van verzekeraars.”

De op te richten maatschappij zal zich vooral gaan richten op tweede- en derdepijlerpensioenproducten. “Alles wat verband houdt met pensioen.” Op dat gebied is Brand New Day sinds begin dit jaar al actief met een premiepensioeninstelling (PPI).

 

Geen haast

Bagijn zegt geen haast te hebben met de oprichting van de levenmaatschappij: “Als je zo’n plan hebt, moet je serieus kijken of het mogelijk is. Daarom zijn we nu met een haalbaarheidsstudie bezig.” De knoop zal na de zomer worden doorgehakt, verwacht Bagijn. “Als we dan een vergunningsaanvraag indienen bij DNB, kan het zo negen tot tien maanden duren voor de vergunning binnen is. Maar we willen een weloverwogen beslissing nemen. We hebben natuurlijk al wel ervaring met het oprichten van een bank”, zo verwijst Bagijn naar BinckBank, die hij in 2004 opzette samen met Thierry Schaap, ook nu zijn partner in Brand New Day.

De kans dat de levensverzekeraar er ook echt gaat komen, lijkt groot. Sinds februari werkt Soedesh Ramdaras, voorheen onder meer werkzaam bij Reaal en Paerel Leven, als interim-manager bij Brand New Day. Naast het aansturen van de backoffice is zijn taak het werken aan de aanvraag van de vergunning.

BND sluit nu overigens al wel overlijdensrisicoverzekeringen onder eigen naam, maar de risicodrager voor die polissen is Ergo Life.

Het aantal rekeninghouders bij Brand New Day is inmiddels de 30.000 gepasseerd, goed voor meer dan een kwart miljard aan ingelegd vermogen. Aandeelhouders van het bedrijf zijn naast oprichters Bagijn en Schaap onder meer ASR (12%) en VVAA (10%).

Reageer op dit artikel