nieuws

Aegon en Eneco samen in duurzame spaarrekening

Archief

Energieleverancier Eneco gaat klanten in samenwerking met Aegon Bank een eigen spaarrekening bieden.

 

Het geld dat op de Eneco-spaarrekening wordt ingelegd, zal worden geïnvesteerd in de meest duurzame bedrijven per sector, waarvan 40% in de duurzame energiesector. “Eneco helpt klanten om energie te besparen en biedt duurzame oplossingen voor hun energieverbruik. Daarnaast richt het bedrijf zich op andere diensten die de klant helpen duurzamer te worden”, zegt Aegon Bank-directeur Eric Rutten. Het is na het eerder dit jaar met Menzis geïntroduceerde zorgsparen de tweede samenwerking op het gebied van duurzaamheid. Tegelijk met de Eneco-rekening wordt overigens ook de communicatie over Menzis Zorgsparen opgeschroefd. Hoeveel mensen al zo’n rekening hebben geopend, kan Rutten nog niet zeggen. Hij vindt de kritiek dat Aegon en Menzis met een zorgspaarrekening een maatschappelijke tweedeling veroorzaken omdat alleen de rijkere mensen daarvoor kunnen sparen, niet helemaal terecht. “Wij vinden dat mensen door de introductie van zo’n product zich meer bewust worden van de mogelijkheid dat het zorgstelsel in de toekomst wel eens anders gefinancierd zal moeten worden.” Volgens hem sparen juist mensen die meer geld hebben, niet voor zorgkosten. “Anderzijds bieden wij mensen met een kleinere beurs de mogelijkheid om iets op te bouwen. Die zouden dat anders niet doen.”

 

De spaargelden worden voor 40% geïnvesteerd in duurzame energie.

Reageer op dit artikel