nieuws

Vrouwenverzekeraar Onna-onna past b/m-ladder aan

Archief

Vrouwenverzekeraar Onna-onna heeft laten weten de bonus-malusladder van de autoverzekering nog deze maand te zullen aanpassen.

 

Dit besluit was reeds genomen als onderdeel van een bredere verbetering van de voorwaarden, maar de kritiek hierop, in Tros Radar, was reden om er nu mee naar buiten te komen, aldus directeur Lex Orie.

 

In het consumentenprogramma bleek dat verzekerden van Onna-onna met 21 schadevrije jaren na een schade maar liefst 18 schadevrije jaren verliezen. Dat komt volgens Orie, omdat de b/m-ladder van Onna-onna stopt bij tien schadevrije jaren. "Dat is relatief ongunstig voor mensen met zeer veel schadevrije jaren. In de nieuwe situatie vallen verzekerden uit het voorbeeld met 21 schadevrije jaren na een schade niet terug in korting en op de b/m-ladder naar een acceptabel niveau", aldus Orie.

 

Gemiddeld verliezen verzekerden met 21 schadevrije jaren er 11 na een schade, maar de verschillen in de b/m-ladders van de autoverzekeraars blijken groot, evenals de gevolgen die een terugval op de b/m-ladder heeft op de te betalen premie. Voor iemand met zes schadevrije jaren stijgt de premie na één schade met gemiddeld 60%, maar bij ABN Amro met 160% en bij Ditzo helemaal niet.

 

Reageer op dit artikel