nieuws

Senaat akkoord met verscherpt toezicht

Archief

De Eerste Kamer heeft na een debat met minister De Jager (Financiën)ingestemd met wetsvoorstellen om het toezicht op financiële instellingen te verbeteren. Het gaat om de Wet bijzondere maatregelen financiële ondernemingen en Wet bekostiging financieel toezicht.

Senaat akkoord met verscherpt toezicht

Over een derde voorstel van de regering, de Wet aansprakelijkheidsbeperking DNB en AFM en bonusverbod staatsgesteunde ondernemingen, wordt op verzoek van de CDA-fractie na het Pinksterreces op 5 juni gestemd. De christendemocraten willen nog in conclaaf over de terugwerkende kracht van het bonusverbod voor ondernemingen die al staatssteun ontvangen. Dit onderdeel was op voorstel van de PVV aan de regeling toegevoegd. Ook de D66-fractie in de sentaat twijfelt aan de legitimiteit hiervan.

Reageer op dit artikel