nieuws

NN komt met QR-code en app voor snel pensioeninzicht

Archief

NN komt met QR-code en app voor snel pensioeninzicht

De bijna 2 miljoen pensioendeelnemers van Nationale-Nederlanden kunnen vanaf vandaag gratis de app ‘Kijk op Pensioen’ downloaden. De app werkt met een QR-code die sinds kort op de Uniforme Pensioenoverzichten van NN staat vermeld en geeft antwoord op de vraag: hoeveel geld krijg ik en wanneer?

Deelnemers ontvangen weliswaar jaarlijks het Uniform Pensioenoverzicht (UPO), maar door de uitgebreidheid hebben ze soms moeite om dat te doorgronden, zo redeneert NN. Vandaar de app die vanaf vandaag gratis is te downloaden van iTunes en Google Play. Vanuit de app kan de persoonlijke QR-code op het UPO worden gescand en verschijnen de knoppen ‘Mijn bedragen’ (in één oogopslag inzicht in de uitkering op pensioendatum en bij arbeidsongeschiktheid), ‘Wie ben ik’ (alle verdere gegevens van de deelnemer) en ‘Mijn leeswijzer’ (instructiefilmpjes voor de papieren UPO-versie).
Daarnaast biedt de app een pensioen-ABC met uitleg over de belangrijkste pensioenbegrippen en is er een pensioenspel aan toegevoegd om de pensioenkennis en het pensioenbewustzijn te vergroten.

Reageer op dit artikel