nieuws

Máxima en De Jager openen eerste geldloket

Archief

Máxima en De Jager openen eerste geldloket

Prinses Máxima opent woensdag 23 mei samen met demissionair minister De Jager, het eerste ‘Wijzer in geldzaken Geldloket’ in Amersfoort. Amersfoortse inwoners kunnen er terecht met vragen over geldzaken.

Het geldloket, een pilotproject van 1 jaar, heeft als doel na te gaan in hoeverre consumenten behoefte hebben aan een fysiek loket voor vragen over geldzaken. 
Het biedt praktische hulp bij vragen over geldzaken zoals pensioen, verhuizen, uit elkaar gaan of rondkomen. Als het nodig is, worden de bezoekers doorverwezen naar relevante (lokale) instanties. Het geldloket geeft "nadrukkelijk geen financieel advies aan de bezoekers en verkoopt geen producten of diensten".
De komst van de geldloketten deed veel stof opwaaien. "Het heeft er alle schijn van dat de consument wordt weggelokt bij het onafhankelijke intermediair en in de armen gedreven van 'gratis dienstverleners en productverkopers'", aldus CFD-voorzitter Edwin Herdink in een eerdere reactie.
In Den Bosch wordt eind mei een tweede Geldloket geopend.

Reageer op dit artikel