nieuws

ABN Amro Bank stoot zakelijke verzekeringen af

Archief

Circa 200 medewerkers krijgen nieuwe werkgever

 

Na een strategische heroriëntatie heeft ABN Amro Bank besloten de verzekeringsactiviteiten voor zakelijke klanten op korte termijn af te stoten naar Aon en naar ABN Amro Verzekeringen, de joint venture van de bank met Delta Lloyd Groep, die een meerderheidsbelang heeft.

 

Aon zal de verzekeringsactiviteiten voor grootzakelijke ondernemingen overnemen en een aantal nevenactiviteiten voor het midden- en kleinbedrijf (zoals risico-advies, verzekeringsmakelaardij en het beheer van polissen). ABN Amro Verzekeringen neemt de intermediaire activiteiten voor zakelijke schadeverzekeringen van het mkb over van ABN Amro Bank.

 

Slagkracht

 

De grootste groep medewerkers, 116 fte, gaat over naar ABN Amro Verzekeringen. "Deze transactie zorgt voor de samenvoeging van verzekeraar en intermediair en past binnen de strategie van Delta Lloyd Groep, waarbij eenvoud centraal staat", aldus Ingrid de Graaf, algemeen directeur van ABN Amro Verzekeringen. "Hiermee worden de kosten in de distributieketen verlaagd en neemt de commerciële slagkracht van ABN Amro Verzekeringen toe."

 

De jaarlijkse operationele kosten voor Delta Lloyd Groep nemen door de overname toe met circa _ 20 mln, maar de transactie zal naar verwachting ook bijdragen aan de operationele winst van 2012.

 

Klantenbasis

 

In totaal maken 78 ABN Amro-medewerkers de overstap naar Aon. Daarvan zitten er 56 in Zwolle en die blijven daar ook. De overige 22 zitten nu verspreid in het land bij de bankkantoren. Zij zullen worden gehuisvest in de dichtstbijzijnde (regionale) kantoren van Aon.

 

Volgens Marc van Nuland, directievoorzitter van Aon Risk Solutions in Nederland, sluiten de over te nemen activiteiten van ABN Amro goed aan bij de bestaande dienstverlening van Aon: "De makelaardijactiviteiten van ABN Amro staan goed bekend in het werkveld. De portefeuille die we overnemen heeft een mooie klantenbasis. Daarnaast zijn we erg blij met de medewerkers die naar ons toe komen. Ook dat zijn goede mensen, goed getraind en met een hoge mate van deskundigheid. Met ABN Amro Bank is verder afgesproken dat verzekeringsvraagstukken vanuit de ‘corporate clients’ (bedrijven met meer dan _ 30 mln omzet) worden doorgestuurd naar Aon. Dus dat is interessant voor verdere groei in Nederland."

 

Lex Geerdes, Country Manager Aon Nederland vult aan: "Door de expertise van beide organisaties te combineren, kunnen we de beste oplossingen blijven bieden aan onze klanten. Er zijn nog een aantal gebruikelijke stappen te zetten, zoals goedkeuring van de ondernemingsraden en de toezichthouder. Als al die formele toestemmingsprocedures zijn afgerond, verwachten we dat we voor de zomer in bedrijf zijn."

 

Financiële details over de transactie worden niet bekend gemaakt.

 

Reageer op dit artikel