nieuws

Strop van Easy Life

Archief

De Telegraaf komt met het persoonlijke verhaal van een gedupeerde van Easy Life, Ed Schoemaker uit Leidschendam. Hij liet zich in 2007 door een vriend een beleggingspolis van Easy Life aansmeren. De polis bleek waardeloos toen het Helmondse bedrijf over de kop ging, waardoor hij en zijn gezin voor meer dan een halve ton het schip in gingen.

Strop van Easy Life

Deze week gloort er voor hen een sprankje hoop. De stichting Gedupeerden Easy Life sleept namens de slachtoffers de Autoriteit Financiële Markten (AFM), De Nederlandsche Bank (DNB) en het openbaar ministerie (OM) voor de rechter. De stichting zegt dat zij al wisten van de oplichting toen nog maar weinig mensen geld hadden belegd. Schoemaker hoopt hierdoor nog iets van zijn geld terug te zien. Hij is bitter over het lange zwijgen van organisaties als DNB en AFM. "Ze wisten al in 2006 dat het geen zuivere koffie was. Als ze een waarschuwing hadden gegeven, was ons en vele anderen een heleboel ellende bespaard gebleven."
(De Telegraaf, pag. 5)
 
Verder in de media:
 
'Maak met een simpel getal alle kosten van een beleggingsfonds duidelijk voor de particulier'
(FD, pag. 18)

DNB verbood fusie Friesland en NIBC
(FD, pag. 1)

Catshuis overweegt verdubbeling bankentaks
(FD, pag. 7)

Spaarrente over breed front lager
(FD, pag. 20)

Bedrijf gaat bloeden voor zeker pensioen
(De Telegraaf, pag. 27)

Standard Life adviseert staatsobligaties te mijden
(De Telegraaf, pag. 30)

 
Arts oorzaak kostenexplosie
(Parool, pag. 1)
 
Huis vaker met schuld verkocht
(Volkskrant, pag. 23)
 

Reageer op dit artikel