nieuws

Santander zet stop op kredietacceptatie

Archief

Vanaf 7 mei kunnen kredietbemiddelaars geen nieuwe aanvragen meer indienen bij Santander Consumer Finance. De Nederlandse dochter van de Spaanse bank bevriest tijdelijk de verstrekking van kredieten. Herijking van het acceptatiebeleid zou daarvoor de hoofdreden zijn. Met twee intermediairbedrijven wordt in de tussentijd proefgedraaid met een nieuwe propositie.

Santander zet stop op kredietacceptatie

Het gaat om Monex Financiële Diensten in Breukelen en Geldproducties in Aalsmeer, dochterbedrijf van de Nederlandse Kredietmaatschappij. "Die andere propositie behelst striktere voorwaarden en een verlaagde provisieregeling", zegt Jelle de Graaf van Monex. Hij verwacht dat Santander op termijn alleen met een selecte groep tussenpersonen door zal gaan.
Santander staat in de kredietwereld bekend als een loket waar de acceptatie nog wel eens ruimhartiger wil zijn dan elders. Het percentage mensen met een betalingsachterstand zou hoog zijn. De directie van het bedrijf geeft vooralsnog geen commentaar.
De kredietportefeuille van Santander omvat naar schatting € 600 mln, waarvan de helft door het intermediair is aangebracht.

Reageer op dit artikel