nieuws

Nationale Waarborg versoepelt acceptatievoorwaarden

Archief

Nationale Waarborg versoepelt acceptatievoorwaarden

Nationale Waarborg heeft de aanvraagmogelijkheden van de bankgarantieservice uitgebreid. De basis bankgarantie kan nu naast de digitale route ook handmatig aangevraagd worden via een download op de website. Ook is het mogelijk om de bankgarantie al aan te vragen zonder dat er een hypotheekofferte aanwezig is, mits een maximale draagkrachttoets is bijgevoegd.

De veranderingen zijn het resultaat van de actie 'NWB luistert' waarbij Nationale Waarborg aangesloten adviseurs heeft gevraagd naar hun wensen met betrekking tot de bankgarantieservice. Daaruit bleek verder dat in de opmaat naar feebeloning adviseurs behoefte hebben aan de mogelijkheid om een administratie/bemiddelingsvergoeding in rekening te brengen voor het advies rondom het aangaan van de bankgarantie. Daarom is het nu mogelijk om op de basis bankgarantie een bemiddelingsvergoeding van 0% (netto), 10 % of 20% van de garantiekosten te vragen.

Reageer op dit artikel