nieuws

Markel introduceert Operationele Techniek Verzekering

Archief

Nieuwkomer in de Nederlandse markt Markel vindt dat aparte machinebreuk- en computerverzekeringen uit de tijd zijn en introduceert een nieuw geïntegreerd product: de Operationele Techniek Verzekering. Hiermee zijn “alle risico’s rondom de techniek in productieprocessen gedekt”.

Markel introduceert Operationele Techniek Verzekering

Volgens Markel zijn de traditionele technische verzekeringen – onderverdeeld in machinebreuk- en computerverzekeringen – niet langer toereikend in een tijd waarin internet, telematica en datacommunicatie in toenemende mate worden geïntegreerd binnen bedrijfs- en productieprocessen. Daarom maakt Markel een eind aan het onderscheid tussen machinebreuk-, elektronica-, en computerverzekeringen door de introductie van de Operationele Techniek Verzekering. Deze verzekering is op een aantal punten anders dan de traditionele producten. Allereerst is het mogelijk om technische objecten standaard te verzekeren zonder de beperkingen die van toepassing zijn bij eigen gebrek schade. Daarnaast is schade veroorzaakt door storingen standaard verzekerd, zonder dat de materiële schade aangetoond hoeft te worden. Verder kunnen technische objecten op basis van getaxeerde waarde worden verzekerd en zijn ook de extra inspanningen gedekt voor het behoud van klanten na een calamiteit en de hiermee gepaard gaande kosten, zoals het uitbesteden van orders aan derden bovenop de bedrijfsschade.

Reageer op dit artikel