nieuws

Independer: autoverzekering tot 80% duurder door LPG

Archief

De premie van de autoverzekering stijgt in sommige gevallen met 70% tot 80% na het inbouwen van een LPG-installatie, zo blijkt uit een analyse van Independer.nl. Autobezitters blijken gemiddeld ruim 30% meer kwijt te zijn aan verzekeringspremie als ze kiezen voor LPG in plaats van benzine.

Independer: autoverzekering tot 80% duurder door LPG

De premieverhoging wordt voornamelijk veroorzaakt door het feit dat de auto zwaarder wordt en omdat de waarde van de installatie (gemiddeld € 2.000) wordt opgeteld bij de waarde van de auto. Er zijn echter ook verzekeraars die de kans op schade groter inschatten bij auto's die rijden op LPG dan bij benzineauto's en dat verdisconteren in de premie. Voorbeelden van aanbieders die de premie bovengemiddeld verhogen zodra een LPG-installatie is ingebouwd zijn de Nederlanden van Nu, Budgio, Kruidvat, Aegon Bank, Verzekeruzelf.nl, SNS Bank, Unigarant en Klik & Go. Partijen als Onna-onna, Premio, Bruns ten Brink, Klaverblad, Ohra, PolisDirect en Queens laten hun verzekerden niet of nauwelijks meer betalen als ze op LPG gaan rijden.

Reageer op dit artikel