nieuws

Gratis aov-boekje op B1-niveau voor zzp’ers

Archief

Stichting ZZP Nederland geeft onder de titel ‘Zelfstandigen zijn bijna nooit ziek’ een gratis aov-boekje uit waarin de productmaterie in begrijpelijke taal en zonder vakjargon wordt uitgelegd. Alle onderwerpen komen aan bod zoals uitsluitingen, verzekeren via het UWV, gezondheidsverklaring, beroepsarbeidsongeschikt of gangbare arbeid, uitkeringspercentage, uitkeringsdrempel en belastingen.

Gratis aov-boekje op B1-niveau voor zzp’ers

Volgens Johan Marrink, directeur van ZZP Nederland kan een duidelijke uitleg veel problemen voorkomen. Marrink: "Budgetverzekeringen worden helaas vrijwel alleen op prijs beoordeeld, zonder te weten waarvoor men eigenlijk verzekerd is. Zelfstandigen zijn er vaak trots op dat ze voor een laag bedrag per maand verzekerd zijn, totdat ze ziek worden en willen claimen. Dan blijkt de goedkope polis beperkende voorwaarden te hebben waardoor zaken uitgesloten zijn van dekking. Bij onze helpdesk komen veel klachten binnen over verzekeringen die niet uitkeren. Achteraf blijkt dan dat de uitsluitingen juridisch correct in de voorwaarden staan maar veelal onleesbaar voor een buitenstaander. Dat moet anders".
Het boekje is via de website van ZZP Nederland gratis (excl. portokosten ad. 1,95) te bestellen.

Reageer op dit artikel