nieuws

Fiscaal akkoord Voogd & Voogd over abonnement

Archief

Voogd & Voogd heeft met de Belastingdienst een akkoord gesloten over de fiscale behandeling van serviceabonnementen. Het deel van het abonnementsgeld waarover assurantiebelasting moet worden betaald, zal afhankelijk zijn van de verhouding ‘belastingplichtige’ schadeverzekeringen versus vrijgestelde polissen. De serviceprovider biedt de 2.300 aangesloten assurantiekantoren de optie om met abonnementen te gaan werken.

Fiscaal akkoord Voogd & Voogd over abonnement

Voogd & Voogd maakt momenteel een ronde door het land om de propositie van de serviceabonnementen aan de tussenpersonen nader uit te leggen. Komende weken bezoeken 800 mensen die 'Businessdagen'; vandaag werd Deventer bezocht. Spreker is onder meer Jurjen Oosterbaan, die met Bureau D&O concepten voor drie varianten van een serviceabonnement heeft ontwikkeld: brons, zilver en goud. Die kosten bijvoorbeeld € 10, € 15 en € 20 per maand. Voogd & Voogd administreert die abonnementen gratis en verzorgt tevens de incasso voor zijn kantoren, die inhoud en prijs van de abonnementsvormen naar eigen inzicht kunnen wijzigen.
De fiscale afhandeling hoopt Voogd & Voogd sterk te hebben vereenvoudigd, door een akkoord te sluiten met de Belastingdienst. Per abonnement wordt bepaald over hoeveel polissen assurantiebelasting verschuldigd is en hoeveel polissen er zijn vrijgesteld. Als die verhouding bijvoorbeeld 50% is, draagt Voogd & Voogd over de helft van het abonnementsgeld belasting af.
Bij MultiSafe, een kantoor dat al enkele jaren met serviceabonnementen werkt, is die verhouding  gebaseerd op de premiestroom die assurantieplichtig is en het premiedeel waarvoor dit niet geldt. Die verhouding is momenteel zo'n 40%, zegt directeur Michael Mackaaij. "Over 40% van onze totale abonnementsomzet dragen wij dus assurantiebelasting af." Ook bij Voogd & Voogd zijn de abonnementsgelden vooralsnog inclusief assurantiebelasting.

Reageer op dit artikel