nieuws

Filmpremière verzekeraar Centramed

Archief

In Utrecht is vorige week de film 'Met lood in de schoenen…' in première gegaan. De film is een initiatief van Centramed, verzekeraar van medische aansprakelijkheid, en laat het belang zien van persoonlijk contact tussen zorgverlener en patiënt na een medisch incident. In de film vertelt een aantal artsen openhartig over hun eigen ervaringen en […]

In Utrecht is vorige week de film 'Met lood in de schoenen…' in première gegaan. De film is een initiatief van Centramed, verzekeraar van medische aansprakelijkheid, en laat het belang zien van persoonlijk contact tussen zorgverlener en patiënt na een medisch incident. In de film vertelt een aantal artsen openhartig over hun eigen ervaringen en de lessen die ze daaruit geleerd hebben. Een waargebeurde casus toont de 'do's en don'ts' in de praktijk. Centramed maakte de film omdat, ondanks de inspanningen en goede wil van veel betrokken partijen, de communicatie na een medisch incident nog altijd voor veel verbetering vatbaar is. De film en bijbehorend trainingsaanbod voor zorginstellingen moeten die praktijk helpen verbeteren.

Reageer op dit artikel