nieuws

Arag biedt ondernemers incassohulpmiddel

Archief

Arag biedt ondernemers incassohulpmiddel

Rechtsbijstandverzekeraar Arag heeft voor ondernemers een online hulpmiddels geïntroduceerd, waarmee zij inzicht krijgen in de stappen van een incassoprocedure en de bijbehorende kosten. De zogeheten Incasso Calculator is ook te downloaden voor de mobiele telefoon.

Volgens Arag blijkt uit onderzoek dat de meeste ondernemers te afwachtend zijn met het incasseren van openstaande facturen. "Ondernemers spreken debiteuren niet of te laat aan op hun betalingsgedrag uit angst om de relatie op het spel te zetten. Het aantal onbetaalde facturen neemt toe en de liquiditeitspositie verslechtert." Arag wil bedrijven met de calculator helpen om hun debiteurenadministratie op orde te krijgen. "Zes op de tien ondernemers hebben last van klanten die niet of veel te laat betalen. Vooral nu in het huidige economische klimaat. Wij willen alle ondernemers die hiermee te maken krijgen juridische hulp bieden."

Reageer op dit artikel