nieuws

Alleen nettoproducten bij Florius

Archief

Florius sluit sinds deze week geen producten meer met provisie. Om het nettotijdeperk in te luiden, is de hypotheekrente iets verlaagd. De ABN Amro-dochter verstrekte al 90% van alle hypotheken zonder afsluit- en doorloopprovisie.

De afschaffing van provisie geldt niet alleen voor hypotheken, maar ook voor de overlijdensrisicoverzekering en de schadeverzekering Eerste Hulp bij Tegenslagen."Wij maken een gebaar door de rente van 1 t/m 30 jaar nu met 0,05% te verlagen", aldus Florius. Sinds 2009 bood Florius alle producten ook zonder provisie aan; onlangs meldde de AFM na onderzoek dat nu 70% van alle nieuwe hypotheken provisieloos worden gesloten. Achmea-dochter Woonfonds is overigens in 2010 al gestopt met het aanbieden van provisiedragende producten.

Reageer op dit artikel