nieuws

Zorgplicht werkgever geldt ook voor zzp’ers

Archief

Werkgevers die zelfstandige arbeidskrachten inhuren voor klussen in hun bedrijf, zijn verantwoordelijk voor hun veiligheid. Dit blijkt uit een uitspraak van de Hoge Raad. Die oordeelde vorige week dat een bedrijf verantwoordelijk kan zijn voor de invaliditeit van een ingehuurde zzp’er.

Zorgplicht werkgever geldt ook voor zzp’ers

De betreffende zzp'er had geen arbeidsongeschiktheidsverzekering en stelde het bedrijf dat hem inhuurde aansprakelijk na een bedrijfsongeval in 2005. Het bedrijf wees de claim af omdat hij niet in dienst was van het bedrijf. Na zeven jaar geeft de Hoge Raad hem gelijk. Een lagere rechter moet nu vaststellen of het bedrijf heeft voldaan aan de zorgplicht.
(De Volkskrant, pag 1)

Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:

 

Strijd om ING in Azië

(De Telegraaf, pag. 24)

 

Verdachten QI vrij

(De Telegraaf, pag. 22)

 

Aanvullend pensioen belangrijke inkomstenbron
(De Gelderlander, pag. 16)

 

ABP verkoopt restant eigen bedrijf in hypotheken

(FD, pag. 13)

Reageer op dit artikel