nieuws

VGZ ziet opnieuw fors aantal verzekerden weglopen

Archief

Opnieuw is het aantal zorgverzekerden van VGZ afgenomen. Bedroeg het verlies vorig jaar nog circa 19.000 verzekerden, dit jaar moet nog eens een verlies van 123.000 verzekerden worden geïncasseerd. Vooral de volmachtportefeuille noteert een explosieve daling. De verzekeringscombinatie komt daarmee uit op een totaal van 4,14 miljoen verzekerden.

VGZ ziet opnieuw fors aantal verzekerden weglopen

VGZ heeft tijdens de recente zorgcampagne vooral een verschuiving waargenomen van traditioneel naar online. De verliezen komen dan ook geheel voor rekening van de traditionele portefeuilles. Internetlabel Zekur (+15.000) en de nieuwe online merken Blue (+15.000) en de Plus Zorgverzekering voor ING-klanten (+20.000) deden het goed. Ondanks dit online succes nam het aantal verzekerden in het totale directe kanaal met circa 1,5% af. Het volmachtkanaal, met labels als Aevitae, VPZ en Turien, zag het aantal zorgverzekerden met 15% explosief afnemen. Ook vorig jaar werd hier de grootste daling genoteerd.

VGZ merkt tevens op dat werkgeverscollectieven steeds meer terrein verliezen aan horizontale collectiviteiten van bijvoorbeeld verenigingen. Daarnaast wijt de verzekeraar een deel van het verzekerdenverlies aan de samenvoeging van de labels Trias en SIZ in VGZ. Een deel van de betrokken 415.000 verzekerden heeft deze overgang aangegrepen om een overstap naar elders te maken.
Coöperatie VGZ maakt alle cijfers uit de zorgcampagne later dit jaar bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Reageer op dit artikel