nieuws

Starglass-leiding verdacht van miljoenenzwendel

Archief

Verbond spreekt van succesvolle aanpak verzekeringsfraude

 

Vier leidinggevenden van de Emmense autoruithersteller Starglass worden ervan verdacht bij zestien verzekeraars voor in totaal _ 2 mln aan onterechte declaraties te hebben ingediend. Ze zijn door de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland aangehouden op verdenking van grootschalige fraude.

 

Starglass werd in september vorig jaar veroordeeld tot het terugbetalen van _ 378.000 aan Univé, omdat de hersteller, die veel op parkeerplaatsen werkte, niet-gedekte reparaties van oppervlakkige beschadigingen toch in rekening had gebracht. Driekwart van de uitgevoerde reparaties bleek daarop betrekking te hebben. Naar nu blijkt, is eind januari door het OM in Zwolle – op aangeven van het Verbond van Verzekeraars – een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de gang van zaken bij Starglass. Daarop zijn de vier managementleden aangehouden. Bij de aanhoudingen zijn ook drie auto’s, geld en enkele goudstaven in beslag genomen. Daarnaast is beslag gelegd op vijf huizen. In afwachting van de strafzaak zijn de mannen vrijgelaten.

 

Twijfelachtige declaraties

Het Verbond spreekt van "een mooi succes in het kader van de gezamenlijke aanpak van verzekeringsfraude door branche en overheid. De medewerkers bleken geregeld reparaties te claimen die in werkelijkheid nooit waren uitgevoerd, of ze claimden dure reparaties, terwijl zij in werkelijkheid goedkope en soms onnodige reparaties verrichtten." Volgens het Verbond hebben zestien maatschappijen melding gemaakt van een toename van het aantal twijfelachtige declaraties door Starglass.

 

Starglass zelf ontkent betrokken te zijn bij verzekeringsfraude en laat via zijn advocaat weten de procedures met vertrouwen tegemoet te zien.

 

Reageer op dit artikel