nieuws

Kapitaalverzekering op eigen woning is toegestane diefstal

Archief

Fiscale subsidies kennen geen grenzen, en zijn een directe bedreiging voor de Nederlandse overheidsfinanciën. De verzekeraars waren er helemaal afhankelijk van geraakt. Of het nu gaat over woekerpolissen of over spaarhypotheken (de meest populaire hypotheekvorm in Nederland), de reden dat ze bestaan is fiscale spielerei, aldus Arnoud Boot in het FD van vandaag.

Kapitaalverzekering op eigen woning is toegestane diefstal

De directeur van de belangenbehartiger van verzekeraars, het Verbond van Verzekeraars, vindt dat de spaarhypotheek, met de daarin opgesloten kapitaalverzekering eigen woning (KEW) in stand moet blijven.  De KEW is ‘een betrouwbaar vehikel’ voor de aflossing van hypotheken. "Ik snap niet hoe dit gezegd kan worden: ze is, zonder te overdrijven, gelegaliseerde diefstal"", stelt Boot in de opiniepagina van het FD. "Fiscale subsidies leiden tot producten die duur zijn, en tot allerlei rare beslissingen aanzetten. En dat louter en alleen om van het fiscale voordeel te profiteren. De maatschappelijke kosten zijn drievoudig." 
(Het Financieele Dagblad, Optiek, pag. 9)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
DNB maant verzekeraars opnieuw
(Het Financieele Dagblad, pag. 14; Telegraaf, pag. 26)
 
Achmea verkoopt belang in F&C
(Het Financieele Dagblad, pag. 15)
 
Ondernemershypotheek
(Telegraaf, pag. 24)

Reageer op dit artikel