nieuws

CFD: ‘Vakbekwaamheid niet koppelen aan provisiedebat’

Archief

De Commissie CFD vindt het ‘niet te rijmen’ dat donderdag tijdens het algemeen overleg van de vaste Kamercommissie voor Financiën vakbekwaamheid op een hoop wordt gegooid met de provisiediscussie. ‘Er is geen enkel causaal verband’, zegt secretaris Willem van Spronsen van de commissie. ‘Provisieregelgeving en educatie hebben niets met elkaar gemeen. Waarom dan deze samentrekking?’

CFD: ‘Vakbekwaamheid niet koppelen aan provisiedebat’

De commissie denkt dat dit voortkomt uit het SEO-rapport dat door de politiek kennelijk nog steeds als leidraad wordt gezien. Ombudsman Wabeke stelde dat "ook niet alle personen die op een minder zuivere wijze in de financiële markt zaken deden nu verdwenen zijn of bijvoorbeeld door scholing op het juiste pad gebracht", aldus de commissie. Op deze wijze koppelde de ombudsman educatie aan beloningsdicussie. Door opleiding en beloning in hetzelfde debat te behandelen, doet de minister geen recht aan het onderwerp vakbekwaamheid, vindt de commissie. Zij pleit daarom voor een afzonderlijke behandeling.

Reageer op dit artikel