nieuws

Alarmcentrale ANWB lost SOS af

Archief

Alarmcentrale ANWB lost SOS af

Alarmcentrale SOS International draagt op 1 april de calamiteitencoördinatie over aan de ANWB Alarmcentrale. Die wordt dan het eerste aanspreekpunt bij calamiteiten/rampen in het buitenland waar acht of meer Nederlanders bij betrokken zijn. Die landelijk coördinerende rol gaat van jaar tot jaar over op een van de vier grote Nederlandse alarmcentrales.

De dienstdoende alarmcentrale verzorgt de registratie van persoons- en calamiteitgegevens en zorgt voor hulpverlening aan personen die door een calamiteit zijn getroffenen (waaronder repatriëring, het vervoer van overledenen en/of de overkomst van familie). Daarnaast is de coördinerend alarmcentrale het centrale aanspreekpunt voor familie, collega-alarmcentrales en pers.
SOS International kreeg in het achterliggende jaar met 14 grote incidenten te maken, waaronder verschillende verkeersongelukken, een mini tornado in Frankrijk en een aardbeving in Turkije. De alarmcentrale stuurde twee keer een hulpteam naar de rampplek: naar Marrakesh (Marokko), waar een groep Nederlandse reizigers betrokken raakte bij een bomaanslag, en naar Bandung (Indonesië), om de slachtoffers van een busongeluk bij te staan.

Reageer op dit artikel