nieuws

VFN wil actie AFM tegen flitskrediet

Archief

De vereniging van financieringsondernemingen VFN roept de AFM op "krachtig handhavend op te treden" tegen aanbieders van zogeheten flitskredieten.

 

"Ondanks verschillende Kamervragen en toezeggingen omtrent de aanpak van flitskredieten hebben de betreffende aanbieders nog steeds vrij spel." Consumenten worden nog steeds overspoeld met aanbieders van kortlopende leningen tegen hoge kostenpercentages, zo stelt de VFN. "Na aanpassing van de wetgeving zijn er geen belemmeringen meer om op te treden tegen aanbieders van flitskrediet; het wordt nu eindelijk tijd voor handhavende maatregelen door de toezichthouder", vindt VFN-secretaris Bert Reitsma. Hij stelt dat flitskredietaanbieders de kredietwaardigheid van consumenten te weinig toetsen en veel meer dan 16% kredietvergoeding berekenen. "Bij de verstrekking van flitskredieten wordt onvoldoende vastgesteld of de lening past bij de financiële situatie van de consument; met de bijbehorende hoge kosten kunnen flitskredieten niet anders worden getypeerd als woekerleningen."

 

Reageer op dit artikel