nieuws

TomTom en Motaquote samen in ‘pay as you drive’

Archief

Puntensysteem levert premiekorting op

 

De Britse verzekeringsmakelaar Motaquote heeft samen met TomTom de Fair Pay autoverzekering gelanceerd, een ‘pay as you drive’-polis, die wordt ondersteund door de techniek van TomTom.

 

Hiertoe wordt in de auto van de verzekerde voor 300 pond een TomTom Pro 300 tracking-eenheid gemonteerd, waardoor de verzekeraar het rijgedrag van de bestuurder kan volgen. Via een puntensysteem kan de bestuurder korting krijgen op zijn polis bij Motaquote.

 

Verzekerden kunnen ook zelf op hun dashboard hun gegevens bekijken via de ‘active driver feedback functie’. Daarbij gaat het niet alleen om de gereden kilometers bij daglicht en ’s nachts, maar ook om incidenten als plotseling hard remmen of een forse ruk aan het stuur.

 

"Wij bieden een unieke combinatie van navigatie, verkeersinformatie en telematica die verzekeringsmaatschappijen grote mogelijkheden biedt om groener en veiliger rijden te bevorderen", aldus Thomas Schmidt, managing director van TomTom Business Solutions.

 

Gestrand

 

In ons land zijn vergelijkbare initiatieven om een vorm van ‘pay as you drive’ van de grond te krijgen van Delta Lloyd, RVS, Nationale-Nederlanden, Unigarant, London, Interpolis en Proteq tot op heden alle gestrand. Alleen de Kilometerverzekering, met als risicodrager Nationale-Nederlanden lijkt er een beetje op. Hiervoor is geen telematica in de auto noodzakelijk, maar wordt premie betaald op basis van het aantal kilometers dat de verzekerde verwacht te rijden. Wordt er in een jaar minder gereden, dan betaalt de Kilometerverzekering het verschil terug; in het omgekeerde geval betaalt de klant het verschil bij.

 

Reageer op dit artikel