nieuws

Pensioenuitvoerders mogen meer doen aan financiële planning

Archief

Pensioenbewuster

De AFM realiseert zich dat lang niet alle pensioenfondsen de wens of middelen hebben om kosteloos met alle deelnemers een persoonlijk financieel planningsgesprek te voeren, maar wil "meegeven dat een pensioenfonds de deelnemers kan en mag helpen grip te krijgen op hun toekomstige financiële situatie en hen generiek mag voorlichten over aanvullende mogelijkheden." Aanbevelingen Het aanpassen van de Leidraad is één van de aanbevelingen die de AFM doet om consumenten pensioenbewuster te maken. De toezichthouder blijkt in haar rapport "Een volgende stap naar meer pensioeninzicht: pensioeninformatie actief gebruiken" ook een groot voorstander van het geldloket van Wijzer in geldzaken dat als proef in het voorjaar zal starten. Voorts zou mijnpensioenoverzicht.nl uitgebreid moeten worden met meer functionaliteiten zodat het een "pensioendashboard" kan worden dat voor pensioen in de eerste en tweede pijler een totaaloverzicht biedt en ook de mogelijkheid biedt om met scenario's te werken.

Reageer op dit artikel